Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров разкри по

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров разкри по
Коментари Харесай

Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров: Започваме с пожарите и миграционния натиск. Задържани са 302-ма мигранти

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разкри по БТВ първите си цели:

" За Министерство на вътрешните работи  на първо място е преодоляването на горските пожари в страната и обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията, с целия разполагаем запас, това е предпочитана задача. В края на предходната седмица стартира профилирана полицейска интервенция. Включени са сили на полицията, контакти с локалната власт, регионалните шефове, за ловния сезон също ще се проведат мероприятия за сигурност.

Следват ефикасни ограничения против миграционния напън, ускоряваме граничния надзор по попречване противозаконното секване на границите на републиката. Активни дейности ще има навътре в страната за ограничение следствията от противозаконната миграция. Като задача на дневен ред стои битката с битовата престъпност, запазване сигурноста на жителите. Това изисква систематични ограничения по предварителна защита и експедитивност и работа по горещи следи с цел попречване и откриване.

В този деен летен сезон стои въпросът с превнецията и усилване контрола по пътната сигурност. Трафикът е засилен през август през отпускарския сезон. За ограничение войната по пътищата организираме полицейски интервенции - през днешния ден започва междунарона такава в целия Европейски Съюз. Засилваме наличието по основните пътища.

Не на последно място като задача за Министерство на вътрешните работи е битката с настъпващата поредна вълна на ковид. Действията ни ще бъдат според дадените инструкции от Министерството на здравеопазването и ще се организират при тясна съгласуваност с РЗИ и органите на властта.

За последната седмица 302-ма мигранти са арестувани у нас - профилът им е мъже от Афганистан от 16 до 35 години. Основно са към границата на Турция и Гърция. "

Новият основен секретар отговори и на въпроси за предишното си. 



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР